Sušené a nakladané huby
Huby majú v tradičnej slovenskej kuchyni nezastupiteľné miesto. V ich zbere aj konzumácii je Česká republika na jednej z prvých priečok na svete. Obľúbené huby, či už sušené alebo v náleve, sú nielen veľmi chutné, ale ich konzumácia taktiež prospieva nášmu zdraviu. Obsahujú veľké množstvo bielkovín (v sušených hubách je až 30% bielkovín), aminokyselín a glycídov. Majú tiež vitamíny skupiny B av malom množstve aj vitamín D. Z tejto hodnotnej suroviny je možné pripraviť množstvo skvelých jedál. Svojou chuťou vylepšia vyprážané placky, zemiakové placky, plnky, guláša, mäsové zmesi, polievky alebo omáčky. Vynikajúce budú tiež vo smaženiciach, so zeleninou alebo s vajcami.
Vyberte si z našej ponuky sušených a nakladaných húb.