Cibuľa
Cibuľa (Allium cepa) je jednou z najstarších a najpoužívanejších zelenín na svete. Jej výrazná chuť a široké využitie ju robí nepostrádateľnou súčasťou kuchyne.
Okrem kulinárskeho významu je cenená aj pre svoje antibakteriálne a antioxidačné účinky, vysoký obsah vitamínu C, draslíka, síry a flavonoidov, ktoré prispievajú k posilneniu imunity a zdravia celého organizmu. Ako liečivka nám pomáha pri nechutenstve, arterioskleróze, vysokom krvnom tlaku či zápaloch ústnej dutiny a hltana.
V našej ponuke nájdete semená bielej, žltej i červenej cibule, pričom každá odroda má svoje špecifické chuťové vlastnosti – od jemne sladkastej po ostro pikantnú. Cibuľa je spoločne s cesnakom, mrkvou a ďalšími typickými plodinami nepostrádateľnou ingredienciou v polievkach, omáčkach, šalátoch, pečených pokrmoch aj čerstvej kuchyni.
So semenami SEMO z našej ponuky si ju ľahko vypestujete doma a budete mať po ruke vždy čerstvú cibuľu plnú chuti a vitamínov.
Cibuľa kuchynská je prastará zelenina používaná v kuchyni aj ako liečivo už od nepamäti. Tvorí základ mnohých jedál našej kuchyne, teplej aj studenej. Ako liečivá rastlina nám pomáha pri nechutenstve, arterioskleróze, vysokom krvnom tlaku či zápaloch ústnej dutiny a hltana.