Predobjednávky, vrátane tovaru na sklade, odosielame v septembri až októbri. Produkty ihneď na odoslanie aj s tovarom na sklade posielame do 7 pracovných dní.

Patizón

Patizon (Cucurbita pepo var. patisson) je zaujímavá odroda tekvice obyčajnej, ktorú spoznáte na prvý pohľad. Vyznačuje sa splošteným diskovitým tvarom a hladkou šupkou v bielej, oranžovej alebo žltej farbe. Má jemnú, ľahko maslovú chuť a vďaka pevnej dužine sa skvele hodí k rôznym úpravám.

Pestovanie patizónu je ľahké. Vysieva sa skoro na jar do vlhkej, humóznej pôdy a prospieva na slnečnom stanovisku. Pre bohatú úrodu je dôležité pravidelné prihnojovanie, najlepšie kompostom. Rastlina rastie pomerne rýchlo a plody je možné žať postupne.

V kuchyni sa patizón upravuje na mnoho spôsobov: varením, pečením, vyprážaním alebo grilovaním. Výborne chutí aj nakladaný v sladkokyslom náleve. Spolu s cuketou a tekvicou patrí k obľúbeným tekvicovým plodinám. S rokmi preverenými semenami SEMO z našej ponuky si ľahko vypestujete vlastné lahodné patizóny plné chuti.

2 položiek celkom

Cena

02
102
1496 1 patizon delikates 1 5 g
€0,92
1496
1499 1 patizon smes barev 15 s
€1,63
1499

Druh tekvice obyčajnej, patizón, je zelenina splošteného tvaru bielej alebo oranžovej farby. Vysieva sa skoro na jar do vlhkej pôdy, dôležité je prihnojovanie, ideálne kompostom. Patizóny môžeme upravovať na mnoho spôsobov – varením, pečením, vyprážaním alebo nakladaním do sladkokyslého nálevu.