Tekvica
Tekvica (Cucurbita) je jednoročná popínavá rastlina pochádzajúca z Južnej Ameriky. Patrí spolu s repou a pastierom medzi najobľúbenejšie jesennú zeleninu.
Každá tekvica má svoje jedinečné vlastnosti a využitie v kuchyni. Hokkaido vyniká pevnou konzistenciou a orieškovou chuťou, vďaka čomu je skvelá na krémové polievky, pečenie aj pyré. Maslová tekvica so svojou jemnou, sladkastou chuťou skvele hodí do rizôt, cestovinových omáčok alebo pečených pokrmov. Cuketa je univerzálna a možno ju využiť na grilovanie, vyprážanie, zapekanie aj ako ľahkú prílohu, ale aj ako základ pre zeleninové placky alebo náhradu cestovín v zdravých receptoch.
Tekvice sú nenáročné na pestovanie. Potrebujú predovšetkým dostatok priestoru, slnko a pravidelnú zálievku. S kvalitnými semenami SEMO z našej ponuky si ľahko vypestujete tú správnu odrodu pre svoje (nielen) kulinárske využitie.
Značky
Jednoročná popínavá rastlina pochádzajúca z Južnej Ameriky. Obľúbená zelenina sa pestuje pre svoje plody. Medzi najznámejšie patria tekvica a cuketa.