Karfiol
Karfiol (Brassica oleracea var. botrytis) je obľúbená kapustovitá zelenina, ktorá vyniká svojou jemnou chuťou a širokým využitím v kuchyni. Je bohatý na vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu a antioxidanty, ktoré podporujú imunitu, trávenie a celkové zdravie.
Pestovanie karfiolu vyžaduje živnú, dobre priepustnú pôdu, pravidelnú zálievku a dostatok priestoru. Najlepšie sa mu darí na slnečnom stanovisku s mierne vlhkou pôdou. Jeho biele ružice sú skvelé varené, zapekané, vyprážané aj ako základ pre ľahké zeleninové pokrmy. V posledných rokoch si získava obľubu aj ako alternatíva ryže či cesta na pizzu.
Spolu s brokolicou a kelom tvorí karfiol základ každého diétneho stravovania. So semenami SEMO si ho ľahko vypestujete a vychutnáte si jeho jemnú chuť priamo z vlastnej záhrady.